2016

2016

Förtydligande

Denna historie är varken tobaksglorifierande, alkoholfrämjande eller vårdslös. Allt brukande av ovanstående preparat tillsammans med koffein, taurin, och sockermissbruk är någorlunda godkänt av en nästan nära kompis.

Verdun

2016Posted by Niklas Thu, June 30, 2016 21:59:25
Dagen handlade mycket om död. Såg massa road kills, cyklade förbi vad jag tror var en begravning och sedan tog jag mig tillslut till Verdun. Vägen hit kantades av byars minnesmonumet av förlorade söner och en tysk krigskyrkogård. Såg en fransk sådan också. Lite för många kors.

Det var kallt och blåsigt idag. På tok för blåsigt. Egentligen inte så kallt utan mest blåsigt. Fick ta på mig väst och frös och mös. Blev strax över 100 km idag. Rätt lite men jäklar i mig vad jag har klättrat. Det var backar mest hela tiden. Knappt en enda mysig jämn väg. Inte mycket nerför heller…

när jag skulle ta mig till Verdun, de sista två milen skulle man upp för en sjuk ås. Fan vilket tid det tog. Väl på åsen fanns det massor av krigsmonument som jag var tvungen att se. Då skulle man plötsligt ner för åsen igen. Ett jävla rännande blev det men det var det värt. Stackars satar som dog här.

Annars så åkte jag förbi ett franskt helikopterkompani. Där flög de helikoptrar.

Käkade linser med morötter och lök samt en baguette med selleriremoulade på intermarche. I Verdun nu på campingen så käkade jag två burkar linser till oxh har druckit rose och en fransk öl. Samt en tallrik med pommes. Men jag fick ingen majonnäs till så då blev servitrisen ledsen och gav mig en tallrik pommes till och denna gången med majonnäs. Vi blev båda glada. Sen beställde jag en pelforth brune, då blinkade en servitör till mig. Han ser ut som en som blinkar till killar.

Imorgon vet jag inte vart jag ska. Ska kolla runt ikväll och se om jag hittar något roligt. Gör jag inte det blir det riktigt mit Sedan. Där finns sedan Chimay och Rochefort och lite annat skoj samt två nationalparker som verkar spännande. Annars så har jag börjat lukta igen. Antigen är det jag eller så är det hela Frankerriket som luktar. Ingen vet riktigt.