2016

2016

Förtydligande

Denna historie är varken tobaksglorifierande, alkoholfrämjande eller vårdslös. Allt brukande av ovanstående preparat tillsammans med koffein, taurin, och sockermissbruk är någorlunda godkänt av en nästan nära kompis.

Chimay

2016Posted by Niklas Sun, July 03, 2016 18:20:40
Det var behagligare idag. Hade förbeställt baguette och lite annat till frukost vid 8 så gick upp lagom till dess. Regn kom inatt men torkade bort om morgonen. Iom att det var söndag i Frankerrike handlade jag tre burkar linser direkt vid halv tio i den första butiken jag hittade. Dessa hade jag hela dagen i packningen utan att äta dem. Riktigt klantig planering.

Cyklade rak väg större delen av dagen. Upptäckte att jag hade vinden i ryggen och såg att vägen var rak. Kunde pinna på som det ska vara. Det var backar men inte alls som igår eller i Verdun utan bara branta raka backar som gick över relativt snabbt.

Har mest käkat babybel och bröd idag. Pain au chocolat och baguette. Gick ju relativt snabbt att ta mig de typ 90 km till Chimay.

Här i Chimay så är det festival så kunde köpa en frites med majonnäs och en juliper-öl. Hittade även en Chimay öl på marknaden för 6 euro. Nu sitter jag i baren på campingen och dricker en Chimay gold blonde.

För morgondagens cykling är det Hoegaarden som gäller. Belgien på en vardag borde inte vara så svårt att hantera. Det ryktas om en Hoegaarden rose’. Nu är klockan 18.18. Ska ladda mobilen till 19 då baren stänger. Då blir det linser till middag så det står härliga till! Och min andra Chimay jag köpte på marknaden. Ska försöka hitta lite mer lokala öl imorgon också. Eller kanske inte lokala då Chimay i Chimay är ganska lokalt. Kanske mer inte så kommersiella öl, från små bryggerier istället.

Tillägg: det var någon musikfestival här ikväll så har suttit och lyssnat på musik och druckit Chimay efter jag åt mina 750 gram linser. Helt plötsligt när ena musiken tystnade så började ett ompa ompa band spela. De spelade ett tag och först fattade jag inte men det tillkom musiker och föll ifrån musiker hela tiden. Det var helt oorganiserat och ändå lät det sjukt bra. Betalade 4.50 euro för varje öl. Fick tillbaka 2 euro för varje glas jag lämnade tillbaka. En sådan öl kostar 89 kr på bishops arms hemma. Utan glaspant som man får tillbaka. Än så länge är Belgique överlägset France. Vägarna är bra också. Än så länge.