2007

2007

Att växa

En myra gör en stack av ett barr. En koala är ständigt drogad och jag kommer få ont i rumpan!

Två dagar kvar.

Cykla!Posted by Niklas Tue, June 19, 2007 00:28:11
Mitt färdmedel har blivit skickat idag. Det gick på den ringa summan av 624 kr. Väl spenderade pengar. Det tog mig runt två timmar att packa ner skiten då min cykel har pakethållare och lowrider som jag trögt nog inte hade räknat med när jag hämtade kartongen som är gjord för en vanlig omonterad och naken cykel. Det löste sig dock smidigt med 2.5 rullar brun packtejp och lite hjälp av andra kartonger.

Jag blev snurrig i huvudet när jag packade och tejpade. Jag hade bara ätit 100 gram kexchoklad och druckigt coca innan jag cyklat till jobbet. Jag blev helt enkelt tvungen att köpa mig en kebab på kebaberian brevid jobb. Den var god och mättande. Jag var inte snurrig i huvudet efter det.

Jag börjar få känningar på att jag skall iväg snart. Jag har börjat få ont i vänster knä och lite ond hals. Knät är nog inga problem, säkert bara inbillningar eller "skrovligt brosk" som jag hade i lumpen. Det gör dock väldigt ont om det är det, i alla fall senare. Fast bara om man sitter stilla med det. När man rör på det så blir det bättre. Om jag känner att det är på gång så får jag ta mig till något apotek och köpa droger mot det.

Mina väskor håller på att packas nu. Jag frågade Per och Walle vad de trodde de vägde. De gissade och vi hämtade vågen. Det visade sig att båda väskorna gick på 3.6 kilo var. Det var en överraskning. Svag som jag tydligen är väntade jag mig en betydligt högre vikt. Det är iofs bra, jag vill ha sakerna så lätt som möjligt. Tältet väger 2.1 kilo, sovsäcken väger tyvärr 1.85 kilo och liggunderlaget lite också. Vet inte hur mycket min helt vanliga pakethållare klarar. Går den sönder får jag köpa ny helt enkelt. En pakethållare kan man nog ragga upp i norra Sverige också.

Vi tog precis lite för och efter bilder. Det blev iofs bara före bilder. Hoppas det blir stor skillnad... :)

För er som vill veta så kör jag med en Scott sub 20 av 2005 års modell. Jag har Vaude world tramp II plus. 44 liter per par och en vikt på 1.95 kilo parvis. En noname lowrider som jag kommit på att jag inte behöver. Ser dock fränt ut och kan behövas om jag kör sönder pakethållaren och behöver cykla lite till. Annat värt att nämna är att jag kommer köra med spd-skor och en styrstångsväska på några liter från M3. Hoppas den håller måttet. Något jag är orolig för är växlarna. Det känns som att de kommer få en del smällar på vägen upp. Förhoppningsvis kan jag ta mig till någon cykelhandlare i Luleå som kan ta sig en snabb titt på dem och kanske till och med justera dem lite. Det hade varit super!

Annars så är jag mest rustad för fint väder och sköna kvällar. Det skall bli kul att komma upp i landet och titta hur det ser ut där. Jag har aldrig varit ovanför Stockholm vad jag själv kan minnas. Fan, kollade in vädret på aftonbladet fram till fredag. Det verkar bara bli skitväder... Får hoppas på att SMHI är lika dåliga som alltid. De har ju inte DMI:s precision precis..

Jag vet inte hur jag skall göra med underhållning under färden. Jag kommer ha mobilen med radio och några mp3or i men jag vill ha mer. Jag funderar på att köpa en mp3-spelare med 2 gb i minne så jag kan tanka över alla Pang Prego och P3 Deluxe avsnitt i den. De ligger på 1.41 gb tillsammans. Då får jag över till lite musik också. Jag funderar på vad jag skall ta där. Sven-Ingvars är givna, lite Uffe också, får se vad det blir.
Jag måste fixa någon pocketbok också. Får ta någon svintjock evighetsroman eller något, skall ut och reka bokfronten imorgon. Lite tråkigt att studera kartan hela kvällen lång.

Bloggandet kommer gå till så att jag kommer maila Carl på jobbet från min mobil. Carl i sin tur kommer att logga in på bloggen och posta texten och eventuella bilder. Min förhoppning är att kunna skicka ett inlägg per dag. Det blir roligare för er och mig.

  • Comments(2)//cykla.cyklaomkull.se/#post1