2007

2007

Att växa

En myra gör en stack av ett barr. En koala är ständigt drogad och jag kommer få ont i rumpan!

En vecka på sadel

Cykla!Posted by Niklas Wed, June 27, 2007 17:46:59
Så, nu har jag varit ute en vecka på cykeln.

Det blev inte någon vilodag igår. Jag träffade på en engelsman på campingen vid frukost som hade cyklat från Gibraltar och skulle till Nordkap. Jag frågade hur han orkade med att cykla i regnet och han sade att han bara cyklade. Så jag sket i att checka in på vandrarhemmet i Dåcksta och begav mig istället ut på vägen igen.
Höga kusten är verkligen hög. Sjukt hög. Backarna tar musten ur en, speciellt när det regnar och är skit. Gårdagens väder håll i sig under hela dagen och blev inte bättre ju närmare Härnösand jag kom. Jag mötte ett par motorcyklister som sade att det var fint i Sundsvall. Just då var jag elva mil från Sundsvall och hade cyklat fel på en mil, så jag orkade inte se mig så långt fram. I alla fall. Jag kom till Härnösand, jag gillar inte den staden har jag kommit på. STF:s vandrarhem var självklart full, camping var inte på tal och de ringde ett annat vandrarhem. Jag fick plats där, var för övrigt helt ensam på det stället. Något kristet vandrarhem. Jag verkar dra mig till kristna saker, vet inte om Gud har något speciellt planerat för mig på denna resan...

Väl inne i rummet så packade jag upp all min blöta packning och satte allt på tork. Det såg förjävligt ut. Ett stort tält som jag torkade tog upp sjukt mycket plats också. Både inner och yttertält skulle torkas. Jag duschade nog tre eller fyra gånger där och kollade på mycket tv.
Jag köpte även ett fem-pack strumpor på lokala tempo. De strumporna jag haft hade jag cyklat med i sex dagar och de var inte så fräscha. De luktade och var skitiga.

Idag så var det fint väder och jag velade om jag skulle stanna kvar på vandrarhemmet för 250 kronor per natt eller om jag skulle ta mig vidare mot Sundsvall. Det blev det senare. Dagens cykling har varit rogivande och lugn. 79 km landsväg med sol, inte som igår när det blev närmare 90 km i konstant regn. Det verkar som om standarden på flickorna sett till folkmängden har sjunkigt. Det finns på tok inte så många röd-håriga och blondiner här. Konstigt. Men här finns fint folk också. Inte alls fy skam.

När jag stod utanför turistbyrån här i Sundsvall så träffade jag på en cyklist från Frankrike som hade cyklat sedan i mars. Vi snackade cykling och vägar och hade det trevligt. Vi utbytte hemsidor och fotade lite. Han skulle vidare till Timrå och spendera natten där. Hans slutmål var något ställe högt uppe i Finland.

Nu sitter jag på internetcafe här i Sundsvall och skall snart sticka till campingen. Tältet torkade helt igår och nu gäller det bara att sätta på yttertältet rätt så skall det inte vara några problem. Sundsvall var ett stort delmål för resan. Det känns skönt att komma hit utan några regelrätta vilodagar i bagaget. Det kanske kommer senare. Jag tror nästen det i alla fall. De har börjat skylta Stockholm på E4an här. Det känns också skönt.

Fredens lilja!

/ Niklas

  • Comments(8)//cykla.cyklaomkull.se/#post10