2007

2007

Att växa

En myra gör en stack av ett barr. En koala är ständigt drogad och jag kommer få ont i rumpan!

Gävle - Uppsala

Cykla!Posted by Niklas Sun, July 01, 2007 19:34:10

Jag var tvungen att städa mitt rum så jag satte igång med det direkt på morgonen. Åt frukost på vandrarhemmet och drog sedan vidare. Det var uppehåll med det var molning och det kändes som att regnet skulle komma när som helst. Jag cyklade och trampade på som alltid. Jag kom efter många stånk och stön ut från Gävle och begav mig mot mitt mål. Jag har glömt vad det hette, eeeh... Oxmarbruk eller något sådant tror jag det var.

På en öde landsväg stannde jag för att byta kläder till mer regntåliga sådana. Då stannade en annan cyklist till vid mig och vi börjar snacka. Det visar sig att han kommer från Tyskland och skall vidare upp mot Nordkap. Många som skall dit. Bara jag som skall mot söder. Jag bytar om och vi snackar lite sedan så skiljs våra landsvägar åt. Regnet kommer men försvinner lika snabbt. Trots det behåller jag mina tre lagers kläder på mig under resten av dagen. Det kändes bra. Jag frös inte en enda gång. Jag var iofs tvungen att dricka kopiösa mängder vatten. Jag fyllde på flaskorna hos ett gammalt par. Hos dem var jag tvungen att arbeta för vattnet. De hade bara en pump som jag fick pumpa ett tag innan vattnet kom. Men det var det värt. Vattnet var mycket godare än det vanliga kranvattnet. Jag fyllde på 2.5 liter och drack en halv innan jag begav mig igen.

Innan vattenpåfyllningen så hade jag ätit en hamburgare i en liten ort. Det blev ett missförstånd. Jag ville ha ett Super Star Meal, snubben trodde jag bara ville ha en Super Star burgare. Så jag fick nöja mig med den.

Vidare ut mot oxmarbruk! Jag kom dit och insåg att vandrarhemmet inte öppnade förrän om tre timmar. Vad i alla järnspikar skulle jag göra under den tiden?! Jag cyklade vidare mot Uppsala istället. Ringde och bokade rum och trampade på. Det var 45 km extra, men det var det värt. Nu sitter jag här i en cykeltröja på burger king och surfar. Det tog mig nog 45 minuter i stan för att hitta ett ställe att surfa på. Synd bara att jag inte tittade här först. Det ligger en minut från vandrarhemmet.

Imorgon kommer jag hem. Det känns skönt att inte ha så långt kvar. Jävligt tråkigt också på ett sätt. Vad skall jag göra nu? Nu har jag cyklat dessa kilometrarna och när jag kommer hem så kommer jag inte ha något att göra. Jag får åka hem tidigt till Malmö och träffa alla där. Måste nog ta lite segeröl i Stockholm också.

Kvinnorna här i Uppsala är av väldigt fin kaliber. Men jag tror att många här är hitflyttade studenter och kan därför inte säga om området svärmar av bra gener. Det är dåligt. Jag blir faktiskt lite upprörd när jag tänker på det.

Upprörd över faktumet att om man inte är akademiker eller studerande och slapp och äcklig som din vanliga studerande granne som suger livet ur samhället och tar dina härliga 33% skattepengar till att dricka rusdryck istället för att studera. För det gör ju inget om man misslyckas med en tenta för att man har en rolig fest, man kan ju tenta om. Kan ju studera ett år till eller något. Äckliga små parasiter som suger pengar från vårt land och aldrig lyckas betala tillbaka det för att deras utbildning inte leder till något arbete. Så synd om dig då ditt ärkemongo. Du kanske inte skulle läst 25 olika kurser du valt på måfå för att få supa billigt med mina pengar, du kanske skulle ha läst något som du vet skulle leda till arbete. Drick mindre och studera! Oj, nej förlåt. Du har ju så mycket press på dig att klara tentorna, du måste ju ha kul någon gång. Varje helg. Synd om dig, måste äta nudlar och grus. Ja, sluta spendera dina pengar ditt krusbärshuvud! Köp billigt snus och billig öl om du nu måste syssla med sådana ting. Heder till de som åtmindstånde har ett mellanarbete tills de får ett arbete som deras studier handlar om. Ingen heder åt de som studerar för att det är coolt. Äckliga mongon, det är sjukt mesigt. Filosofi är den mesigaste saken man kan läsa för övrigt. Jag kan leda din filosofikurs istället. Jag kostar dig inte några pengar alls. Jag kan kanske till och med bjuda dig ett rus för att kursen kräver det. Vi kan sitta där på en åker i västerbotten och äta ost med styrkande dryck och titta på runstenar och filosofera. USCH!

Nu måste jag äta. Upprörd. Fin stad dock. Trevlig kyrka som säkert inte får den uppskattning den förtjänar av de dära studenterna. De har säkert startat någon sorts förening som är villig att avskaffa röda kyrkor som är uppbyggda av någon sorts tegel och bara tillåta plastkyrkor för att det är modernare och passar deras "jag kräktes på en plastkyrka och nu behöver jag bara slänga lite vatten på den så löser sig allt för att min förening fixade ett avlopp precis här brevid där alla studentfyllorna rinner ned i, fy fan vad jag vad vi är coola" - anda.

Nej banne mig, nu är det verkligen dags för mat och någon sorts sömn.

  • Comments(1)//cykla.cyklaomkull.se/#post13