2007

2007

Att växa

En myra gör en stack av ett barr. En koala är ständigt drogad och jag kommer få ont i rumpan!

En vecka på sadel

Cykla!Posted by Niklas Wed, June 27, 2007 17:46:59
Så, nu har jag varit ute en vecka på cykeln.

Det blev inte någon vilodag igår. Jag träffade på en engelsman på campingen vid frukost som hade cyklat från Gibraltar och skulle till Nordkap. Jag frågade hur han orkade med att cykla i regnet och han sade att han bara cyklade. Så jag sket i att checka in på vandrarhemmet i Dåcksta och begav mig istället ut på vägen igen.
Höga kusten är verkligen hög. Sjukt hög. Backarna tar musten ur en, speciellt när det regnar och är skit. Gårdagens väder håll i sig under hela dagen och blev inte bättre ju närmare Härnösand jag kom. Jag mötte ett par motorcyklister som sade att det var fint i Sundsvall. Just då var jag elva mil från Sundsvall och hade cyklat fel på en mil, så jag orkade inte se mig så långt fram. I alla fall. Jag kom till Härnösand, jag gillar inte den staden har jag kommit på. STF:s vandrarhem var självklart full, camping var inte på tal och de ringde ett annat vandrarhem. Jag fick plats där, var för övrigt helt ensam på det stället. Något kristet vandrarhem. Jag verkar dra mig till kristna saker, vet inte om Gud har något speciellt planerat för mig på denna resan...

Väl inne i rummet så packade jag upp all min blöta packning och satte allt på tork. Det såg förjävligt ut. Ett stort tält som jag torkade tog upp sjukt mycket plats också. Både inner och yttertält skulle torkas. Jag duschade nog tre eller fyra gånger där och kollade på mycket tv.
Jag köpte även ett fem-pack strumpor på lokala tempo. De strumporna jag haft hade jag cyklat med i sex dagar och de var inte så fräscha. De luktade och var skitiga.

Idag så var det fint väder och jag velade om jag skulle stanna kvar på vandrarhemmet för 250 kronor per natt eller om jag skulle ta mig vidare mot Sundsvall. Det blev det senare. Dagens cykling har varit rogivande och lugn. 79 km landsväg med sol, inte som igår när det blev närmare 90 km i konstant regn. Det verkar som om standarden på flickorna sett till folkmängden har sjunkigt. Det finns på tok inte så många röd-håriga och blondiner här. Konstigt. Men här finns fint folk också. Inte alls fy skam.

När jag stod utanför turistbyrån här i Sundsvall så träffade jag på en cyklist från Frankrike som hade cyklat sedan i mars. Vi snackade cykling och vägar och hade det trevligt. Vi utbytte hemsidor och fotade lite. Han skulle vidare till Timrå och spendera natten där. Hans slutmål var något ställe högt uppe i Finland.

Nu sitter jag på internetcafe här i Sundsvall och skall snart sticka till campingen. Tältet torkade helt igår och nu gäller det bara att sätta på yttertältet rätt så skall det inte vara några problem. Sundsvall var ett stort delmål för resan. Det känns skönt att komma hit utan några regelrätta vilodagar i bagaget. Det kanske kommer senare. Jag tror nästen det i alla fall. De har börjat skylta Stockholm på E4an här. Det känns också skönt.

Fredens lilja!

/ Niklas

  • Comments(8)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lillstrumpan Fri, June 29, 2007 22:45:28

Du lovade ju att skriva ikväll! Hela familjen har suttit klistrade framför datorn för att ta del av dina äventyr på sadeln.

Som vanligt är vi mätta och sis har redan beskrivit tårtan. Förresten, är det mycket mygg däruppe? Här öser det för det mesta så myggen är duktigt bortspolade.

Nä, nu ska vi hem och sova...ladda inför morgondagen då vi ska på bröllop!

Alla hälsar! Kram Sis

Posted by Dolce Gabbana-fisen Fri, June 29, 2007 22:40:34

Nu har vi väntat länge nog, länge nog. Maja har somnat så nu missar hon dagens infoinlägg. Polis sis börjar bli redigt trött och likaså mamma Dao.
Festar du till det eftersom inget nytt kommit in.

I alla fall var Majas och mormors jordgubbstårta super-super god. Perfekt fluffigt vispad piskeflödel, mjuksmaskig botten med himmalagad vanlijkräm och självklart MÅNGA jordebär. Kanske blir det jordgubbstårta när du kommer hem till Skåne.

Nu vill polisen skriva så jag säger Puss puss brodi

Posted by Syster yster Fri, June 29, 2007 03:52:48

Hmm... antar att du förstod vad p-fisen menade med viktig dag!! Hon var ju ganska tydlig... Vi ska på kalas idag (notera att klockan nu är 03.42). Hon har lovat jordgubbstårta trots att Maja helst vill ha grön tårta.

Lovar att ringa videosamtal till dig ikväll så att du kan titta på de små sötnosarna. Det där med bajset lät iofs inte så sött...

Jag kollade in en karta idag och blev jäkligt impad när jag såg sträckan du cyklat. Bra jobbat! Själv blir jag trött när jag ska cykla till stan och en gång var jag tvungen att cykla till Kirseberg. Det var fan inte lätt, höll på att bli rammad flera gånger.

Funderade lite på det här med cykelbelysning och reflexer... Du vet ju att jag är känd för att vara rabiat på jobbet och skriva ut böter i tid och otid... NOT! Sen kom jag på att det aldrig blir mörkt däruppe. Tur att inte jag cyklar där, vilket jag iofs aldrig skulle komma på tanken att göra, för jag har inga lampor på min svarta fara.

Nä, nu är det dags att rulla ut och sprida skräck i Malmös befolkning. I alla fall i kaninerna och igelkottarna, de fruktar för sina liv när jag kommer körandes.

Förresten så har vi ett nytt motto på jobb "så länge chefen låtsas jag har hög lön, låtsas jag ha mycket att göra". Tycker det är ypperligt eftersom våra löneförhandlingar har stannat...igen.

Puss & Kram Sis 2

Posted by P-fisen Thu, June 28, 2007 22:44:02

Hallå ja! Har du tagit paus från skrivandet?

Puss från D

Posted by Eidhagen Thu, June 28, 2007 12:58:43

Tjena mannen.

Kul att höra att det går så bra för dig! Jag är imponerad av cyklingen genom vädret. Jag var också tveksam till att köra bil i hällregnet. Du får ta och lägga upp lite bilder på flickorna du träffar... Låt dom posera på cykeln i bästa MC-tidningsanda...

Känner du för att ta en avstickare på vägen hem så kan du ta en skarp högersväng vid uppsala och cykla 30 mil till Borlänge och vara med på Peace and Love. Jag är här tills på Söndag.

Ha det gött och cyklainteomkull...

Daniel

Posted by Parfymfisen Wed, June 27, 2007 22:35:00

Hej B-tolle 3!
Du glömmer väl inte att det är en mycket viktig dag i morgon? Alltså, mycket viktig. Hoppas att du fattar vad jag menar...typ en dag då man brukar få presenter. Om du glömmer är du förlåten eftersom du just nu utsätter dig för värsta super-cykel-trekking med monsunregn och orkanstormar. Jag skulle inte ens kunna köra bil i detta vädret...man ser ju inte ett skit.

Storasyster 1 och din systerdotter M instämmer INTE med Benjamin om att du bör supa till det. Du måste tänka på ditt anseende där uppe i det religösa deltat. Du får inte dras med i någon psykosekt typ den uppe i Knutby. Cyklar du förbi där, förresten? Har jag avsöljat mina geografitalanger?

Just nu hällregnar det på Kirseberga, och det ska bli skönt att få krypa till sängs. Om någon timme väntar ett av mina typ 4 av nattens amningspass. Och kanske ett och ett blöjbyte. I natt bajsade lillen så mucho så att det rann, så först kom det bajs i spjälsängen och eftersom det var mitt inatten var mamma Dao jävligt trött och fattade inte ens att Max-V bajsat så jag la honom i min säng, först efter en stund förstod jag att något var fel, eftersom det helt plötsligt blev lite kallt, kladdigt och började lukta sur mjölk. Senapsbajs i hela sängen...Ja, ja lite bajs hit eller dit. Jag har världens goaste och sötaste små barn. Och båda två längtar efter sin morbror.

Stor varm och torr kram från big-sister 1Posted by Benjamin Wed, June 27, 2007 21:33:33

du e kungen! låter som ett jävla äventyr.du måste ju årminstone stanna en natt i en stad oxh supa till lite :)

Posted by Syster Yster Wed, June 27, 2007 20:17:32

Tjaba bro!

Jag kan bara hålla med p-fisen...din gump måste verkligen vara blå! Sitter faktiskt i ditt rum hemma hos mamma och skriver detta. Vad är det för jävla skitprogram du har i din dator?? Man kan ju tro att du är gravt synskadad med tanke på storleken på texten!

Ska snart iväg och jobba min andra natt. Vi har riktigt trist väder och det är inte lätt att hålla sig vaken på nätterna när det öser ner och hela Malmös befolkning ligger i sina sköna sängar. Nåja, en del bor ju i fina husvagnar...under broar.. Å, andra sidan har de ju annat att värma sig med...

Dixie tycker inte det är kul med regn. Hon tittar ut från trappan sen tittar hon på oss och undrar om vi verkligen ska gå ut i den skiten. Hon blir dock glad när hon kommer in igen och särskilt om det vankas öra, knorr, strupe eller vad det nu är.

Fortsätt cykla på! Misstänker att du har en slender kropp nu med kraftig C-vitaminbrist. Väntar en notis i nån Norrlandstidning om en 22-åring som kollapsade av skörbjugg.

Kram från Sis 2