2015

2015

Cyklaomkull igen!

ChimayPosted by Niklas 2015-06-24 10:55
Här sitter jag, skäggig och dan, med bollfrisyr än en gång och har känningar efter Tyskland igen. Ständigt detta Tyskeland igen. Fick chansen att vara borta tre veckor i sommar. Tog den direkt. Fick göra massa annat skoj förra året så det kliar rejält i benen nu.

Tänkte en del på var som skulle cyklas till i denna turen. Allt från att hålla mig i mitten av riket och cykla så rakt upp norr som möjligt men ändå ha lika långt till östra och västra landsgränsen. Alsace, Ardennerna, La Barre (Jean Luc Picards födelsestad) och Nancy. Som ni kan se så lutade det rätt mycket åt ett mål i Frankerland så jag glodde mig runt och såg att Chimay låg precis strax lagom nära gränserna. Chimay har det mesta har jag förstått. Hon har munkar där brygger, dricker och säljer trappistöl. Hon har kloster och ligger mellan två stora franska nationalparker och är sjukt nära gamla Svedala.

Planen är alltså att dubbelöka genom Die Bundesrepublik, korsa Rhen invid Düsseldorf, korsa La Mause ovan Maastricht, cykla mot Cambrai och runda Parc Naturel Régional de l’Avesnois och glida in och köpa öl i Chimay och dricka ikapp med en munk. Hemvägen är inte så superbestämd ännu. Måske en klassiker? Houtribdijk, afsluitdijk, Bremerhaven, kryssa Elbe till Glückstadt vidare mot Flensburg och sedan omfamnas av moder Danmarks varma barm. Det blir nog bra det hela. Det kan ju trots allt bli något helt annat. Det vet man aldrig.