2015

2015

Vordingborg

ChimayPosted by Niklas 2015-06-28 20:45
I kamrater!
Befinner mig i Vordingborg. På en camping med wifi. Känns fint. Efter att ha snurrat rundor i storköpenhamn kom jag ut på gamla Køge landsvej. Följde den slaviskt till McDonalds i Køge kom. Där blev det utspisning av lunch och kartkoll.
Följde sedan väg 151 raka vägen till Vordingborg. Med rak så menar jag rak då vägen inte alls svänger. Den är jätterak, verkligen superrak. Kan faktiskt vara en av de rakare vägarna jag cyklat faktiskt. Och då har jag cyklat många raka vägar!
Väl i Vordingborg såg jag att jag trampat 100 km och kom på att jag skulle ta det chill de första dagarna så jag började leta efter nattarum. Hittade en camping på en skylt och begav mig ut för att handla skaffning. I och med att jag är idel Lidl blev det nudel och bacon. Og nåen öl. På campingen har de gasspis så slapp slösa egen gas och det blev två paket nudlar med 200 gram prima dansk bacon. Eller kanske tysk. Man tar seden dit man kommer...
Det är 70 km kvar till Rødby som avverkas imorgon och om det inte blir några problem med färjorna så sover jag i Tyskland då. Har precis duschat och nu är klockan strax 21. Vad ska man göra nu tro. Det är ljust och jag lär inte kunna somna än.

Har ändå saknat detta med campingplatser lite. Alla går och hejar lite lojt på varandra. Föreståndaren är lite överallt och fixar och donar. Hyggligt med andra ord. Nu dricker jag bara massa vätska så jag inte ska bli uttorkad. Drack bara två liter under färden så måste ta igen det nu. Öl och vatten löser alla problem. Ska börja morgondagen med croissanter och en pava faxe kondi. Det är mer än en hälsosam start på dagen!