Europa 2011

Europa 2011

Bilder

Zuup dudes! Bilder hittar ni numera på DENNA LÄNKEN. Detta för att det tar en evinnerlighet att lägga upp bilder här.

Spanien

cyklaPosted by Niklas 2011-08-20 17:03
Hejsan kära läsare,


Nu är vi i Spanien. Det är varmt och vi har siesta på det första McD vi kunde finna. Bara någon mil förbi den diffusa landsgränsen mellan France/Espania. Kulturella skillnader är än så länge: Inget eluttag inne i restaurangen och ingen AC heller. Tur att de har internet i alla fall. Inget eluttag. Detta är ganska dåligt. Hoppas det bara är en engångsföreteelse och att de andra MacEspania har det bättre ställt med den saken. Annars kommer de inte tjäna grova stålar på oss. Vi är svenskar så vi tar seden dit vi kommer och siestas kommer varje dag mellan 14-17. Inga konstigheter.


Än så länge en bonita senorita. Fast hon var som tio stycken. Det var bra. Än är Spanien ett bra land. Hoppas det håller i sig. Cyklade runt i 35 graders värme idag enligt en coca-cola reklamskylt som även visade tid. Kanske var det bluff och båg för att sälja läskedryck, men det var det nog inte trots allt för det var rejält varmt. I Bilbao skall det bli 38 grader idag. Vi är inte så himlans långt från Bilbao så det är nog inte konstigt om det blir så.


Läste på wikipedia precis att ETA, sedan i januari har vapenvila med Kungariket Spanien. Detta är bra. Vill inte hamna mitt i sprängattentat och skott. Vid kidnappning tillämpas kontrakidnappningsprincipen. Inget konstigt med det. Tänk bara på hur mycket pengar man kan krama ur ETA för att de skall släppa en kontrakidnappad medlem fastbunden på pakethållaren. Kommer kunna cykla jorden runt efter det. Fast jag hoppas på att något sådant spel inte kommer äga rum, för jag kommer bli arg också.


Lackar fortfarande på att de inte har någon el här. Dessutom var det så varmt att vi var tvugna att flytta ut till skuggan där det fläktar lite lätt. Instängd och varm McD är ingen höjdare, förutom när de har eluttag.


Tillägg om France:


Här stötte vi i större utsträckning än övriga tidigare passerade länder på ståtoaletter, eller så att man skall huka sig eller hur det nu funkar. I Europa borde det inte få finnas sådana. Har man cyklat så pallar man inte huka sig. Låren är helt fuckade. Tacka vet jag Gustavsberg och IFÖ. De har cykeltänket i sig. Franskmännen tycker också om att inte ha någon toasits på sina vanliga toaletter. McD har som tur var det, men många andra ställen har det inte. WTF liksom. Dååligt France, Dåligt! Vad jag förstått är att France är det rikare av de två länderna. Ändå har jag förhoppning på att Espanianiterna är aningen mer civiliserade.


En synnerligen bra sak jag nyss upptäckte med McD Espania. Förutom det faktum att McDrive här heter McAuto, är det att de säljer fatöl. 2.25 kr för en 50 cl öl på McD. Inte fel det inte. Dock är internet så slött så jag nästan gråter blod.

Tillägg två:


Vi fann ett eluttag. Internet går fortfarande jävligt slött men vi har ström.