Europa 2011

Europa 2011

Bilder

Zuup dudes! Bilder hittar ni numera på DENNA LÄNKEN. Detta för att det tar en evinnerlighet att lägga upp bilder här.

Lide sådära...

cyklaPosted by Niklas 2011-08-24 00:24

Nu börjar jag sakna saker där hemma. På riktigt denna gången. Saknaden efter snuset har lagt sig stilla och behagligt. Det är numera med ro jag andaktsfullt snusar en varierad blandning av märken bestående av Röda Lacket lös, General lös, General Portion och Kronan Portion. Jag hade den dåliga smaken att köpa en stock Oden Orginal Portion invid den norska gränsen. Det misstaget kommer jag aldrig göra om igen. En stock nästan oprövat snus, vad tänkte jag på? Jag misstänker att jag just hade sett en fager hägring passera som dimmat, mitt annars så goda omdöme. Det är jämt så det blir. Fröknarna kommer och går, men misstagen består, som det gamla ordspråket lyder. Jag kan i och för sig fortfarande sakna att gå och köpa en snus då och då. Framförallt så saknar jag kall snus. Jag har snuset och jag har ölen, men jag saknar kylan från båda två. En kall öl är fint när det är varmt och jävligt. En ljummen går också bra. En kall snus är sannerligen fint när det är varmt ute. Om man då lägger ihop dessa saker så får man alltså: Temperaturen på ölen+temperaturen på snuset / dagstemperaturen. Låt oss utgå från att ölen är 10 grader och snuser likaså. De två blir alltså 20 grader tillsammans. Ja, det är så det funkar. Tro mig! Om dagstemperaturen för tillfället är 30 grader så blir detta alltså 20/30 = 0.67. Detta får anses som helt okej. Helst skall resultatet bli runt 0.5. Det är alltså inte bara jag som hittar på denna ekvationen allt eftersom jag skriver, utan detta är snart ett känt faktum. Inga som helst konstigheter. Räkna själv!

Annat som jag saknar är grillning, slappa i soffan och annat som hör slappandet till. Typ att inte bli väckt av spindlar som om natten sitter och krafsar på tältduken, det saknar jag. Insektsfritt är nog ordet jag letar efter. Mat som är lagad i ugn är en annan sak man efter ca 80 dagar med gaskök kan sakna. Att ständigt koka saker förstör tjusningen med att just koka saker. Ja I know, jag käkar massa McD-crap, men i alla fall. Det räknas inte. Himmalavad mad är det bästa. Pripps blå är också en sak jag saknar. Att lukta någorlunda gott kan också ha sin tjusning. Framförallt saknar jag kläder som inte luktar gammalt, vått och instängt vindsförråd. Inte för att det inte har sin charm att sätta på sig fuktiga och illaluktande cykelbrallor som inte blivit tvättade på några hundra kilometer eller så men det kan ju vara skönt att ha torra och rena kläder för en gångs skull. Bomullshanddukar, normala bestick, bordsskick och jeansbyxor saknas också. Vilken lyx att få tralla omkring på stadens gator torg i jeansbyxor. Ni kan bara ana min längtan!

En dator med normalstor skärm som är hyffsat snabb (allså inte att skärmen behöver vara snabb utan datorn) och som är anslutet till det dära internet ni vet. Det saknar jag. Ja, faktiskt konstant tillgång till internet saknas. Finns alltid massa saker att göra där ute i cyberspace. Har man tråkigt på internet är man en människa som bara är dålig på att googla eller wikipedia. Men sådant kan man träna bort. Maila mig för mer information om det.

Saker jag däremot inte saknar är att behöva jobba för uppehället. Att inte få cykla varje dag och massa andra tramsigheter.

Annars inget nytt från södern. Cyklar mest och så. Lider av värmen också. Sitter på McD i Bilbao nu och klockan är 22.44. Trött som en gnu, en besynnerligt trött gnu då alltså. Det är fett många ungar här som skriker och äcklar sig. Fattar inte hur de pallar vara uppe såhär sent. Fast iofs, får de massa socker i sig om kvällen blir de väl galna. Blir nog att sova i någon buske någonstans intill detta stora köpcenter. Det dryga är att det är sjukt mycket backar härborta. Vi har sovit sluttande nu tre dagar i rad. Jag har min rack-pack jag brukar lägga under knävecken så jag inte halkar ner om natten. Inte världens mest bekväma sovställning men hellre det än att halka ner hela tiden. Dessutom småregnar det nu.

Här i Konu...Baskien dricker man San Miguel. Det finns inte ens en tiondel av den importerade ölen som Frankerna hade i sitt sortiment. Det är skönt. Lokal öl är den bästa ölen. Baskisk starksprit har jag ingen aning om om det existerar. Det är en sak som skall undersökas noga. Måste bara hitta en lokal baskian, baskier, baskit, baskeet, baskin eller vad de ny kallar sig själva. Får bli att fråga en E.T.A-medlem så jag slipper undra.

Jag har noterat att alla tuffa män här i Spa...Baskien bär mustasch. Jag kommer snart också bära en måstasch. Det kommer bli epic tufft. Snacka om samband, gemenskapen kommer lysa över allt annat. Språkbarriärer kommer rivas, glada tillrop kommer hagla och avundsjuka moppeungar kommer bli ledsna över deras inkompetens att odla måstajs. Jag funderar på att spara så jag har ner till hakan. Men aristokratmustasch är också rätt fett.

Det har blivit många uppförsberg den senaste tiden. Idag drog vi oss igenom en två kilometer lång backe i 8% lutning. Det var lite soft. Ganska lång tid att cykla uppför och en kort och behaglig resa nedför. Maxade bara 58 idag. Serpentinerna hindrar en för att åka speciellt snabbt. Det är kraftiga 180 graderssvängar man måste se upp med. Bromsarna går heta och jag letar febrilt efter koolstopbromsklossar. Tur att Bilbao, eller som de från Baskien skriver, Bilbo är stort och att vi redan sett cykelaffärer som har öppet. Resten av lander har ju tydligen semester hela augusti.