Europa 2011

Europa 2011

Bilder

Zuup dudes! Bilder hittar ni numera på DENNA LÄNKEN. Detta för att det tar en evinnerlighet att lägga upp bilder här.

snart Portugal fast i Portugal

cyklaPosted by Niklas 2011-09-03 16:26
55 km kvar. Sitter pa en bensinmack där det finns internet. Det regnade imorse för första gången på väldigt länge. 750 möh fortfarande men det börjar sakta gå nedför. Antagligen inte Siesta idag då vädret tillåter oss att cykla. Kanske bara en långlunch. Beroende på hur länge vi sitter här och internettar med mobilerna. Matilda njuter av fru kändisskap iom en artikel i härliga hund medan jag njuter av Röda Lacket. Ideligt dubbelsnusrus!

Guardia civil står och vaktar vägen vid macken. Funderar på att stjäla mig en basker och pinna på utav själva fan till Portugal. Hade blivit en suverän trofé! Men det är nog och förblir min egen lilla fantasi. Deras heraldiska vapen innefattar, vad jag kan se den fascistiska yxan, fasces tillsammans med ett svärd i kors med en kungakrona ovanför. Konstigt tycker jag. Men jag är ju ingen heraldiker heller. Ett stadsvapen innehöll bland annat två vargar ställda ovan varandra och framför dem ett träd. Trädet såg ut att spetsa en av vargarna. Hur tänker man som upphovsman till den skölden? Blir blasoneringen "... en på trädet spetsad varg"? Bild kommer småningom.

Nu är det dags för en stor lös generalissimo tror jag nokk bestämt!

Som ni fattar så funkade det inte att posta inlägget. Jag skriver därför det ett tag senare. Portugal verkar rätt skönt än så länge. Ganska likt Spanien men byarna är lite finare. Det har varit lite kasst väder de senaste dagarna. Regn och kyla. Nu tar vi sikte mot Porto för att kringgå alla bergen som vi tröttnat på. Ölen är fortfarande billig här och folk verkar kunna snacka franska. Synd att ingen av oss kan franska. Lite tyska har jag dock fått drilla med en tant.

Skall nog bli spännande att komma till kusten igen. Nu kom solen.