Europa 2011

Europa 2011

Bilder

Zuup dudes! Bilder hittar ni numera på DENNA LÄNKEN. Detta för att det tar en evinnerlighet att lägga upp bilder här.

Portugal

cyklaPosted by Niklas 2011-09-09 13:29

Denna blogg är, som tidigare nämnt, varken alkohol- eller tobaksglorifierande. Neeeee, bara skoja. KLART DEN ÄR! Om jag själv fick bestämma skulle jag bara skriva om sup och snus. Det bästa man kan få sig om dagen. Ja faktiskt om natten också! Jag antar att uttrycket ”starkbock” härstammar från detta rike då en ölsort heter Super Bock. Inget konstigt med det. Fatta.


Utvecklingen går såhär. Vi skall ta oss mot staden Porto i Portugal. Jag har hört att man bara får dricka portvin där. Jag hörde det i mina vildaste fantasier efter några Super Bock. Denna nya fakta skall jag noooga undersöka. Portobesökets ”egentliga” ändamål är att "undvika" bergen i inlandet. Inte att inteförskaffa en pava portvin för god sup med kamrat hemma i kära Svitjod. Skämt åsido. För min del sätter jag kurs mot portvinet. Bergsbackarnas försvinnande är bara ett plus.


Några intressanta notiser: Här i Portugal har man fina öppettider, till skillnad mot alla andra länder, förutom fäderneslandet då förstås. Söndagsöppet är gudasänt för luffare som oss. Folk pratar mycket bättre engelska här än i många andra länder vi passerat. Siestas tager man inte likt spanjackerna utan kör mer lunchstängt mellan 12.30-14.00. I Spanjackien verkar det vara lag på långa siestor. Här är det lite mer liksom: fuck it, jag pallar inte. Det är sjukt varmt, vi lägger ner och käkar lite”. För att efter någon timme återgå till hjulet igen.


Än så länge har vi mest fått uppleva resterna från Spaniens berg. Detta är egentligen inget kul, men efter ett tag kan man inget annat än skrattgråta åt det. Det är så jävla tråkigt att cykla serpentin efter serpentin för att sedan åka ner för serpentiner för att finna fler serpentiner. Serpentiner gör sig bra på bilder. Punkt slut.


Druvor finns här i massor, likt mandelträd, korkek och podengos. Korkeken upptäckte vi när jag skulle ta ett fotografi på de "roliga röda träden". Matilda drog efter ett tag en galen teori om att folk ”skördade” barken på dem. Jag viftade givetvis bort denna hutlösa teori. Varför skulle någon, någonsin vilja skörda bark på träd? Pyttsan! Döm om min förvåning och skam när vi närmade oss träden, och det kom upp för mig att det var korkekar vi stint stirrade oss blinda på! Vi tog med oss småbitar. Jag har ännu inte bett om ursäkt för mitt burdusa bortviftande av Matildateori. jag köper en glass till henne imorgon istället. Då blir hon glad. Chokladglass tror jag bestämt hon skall få.


Första natten i detta främmande land skändades av höga hundskall. Matilda sov fint, säkert extra sövd av dessa skall. Jag däremot, jag låg vaken och väntade på attackhundarna. Tro mig att jag gjorde! De kom aldrig. Om morgonen fann vi en stor podengo. Grande kanske de heter, vet inte så noga. Tydligen är Vilseboy en podengo men modell liten, fast ändå stor för att han har typ längre ben och är 20 gram tyngre än småpodengos eller något. Fråga M. Om detta i fall ni är intresserade av podengosar. I alla fall. Storpodengon stod och skällde i sin inhängnad. Matilda blevf lyrisk över detta medan jag varken fattade in eller ut. Det var ju en hund som skällde. En bra hund är en tyst hund är en hund som bara vill gosa är Dixieflickan.


Nu har vi kommit en bit in i Portugal. Här är många hundar, många lösa hundar, många skälliga hundar. Framförallt om natten. Då är det som om någon sätter på skallen. De skäller inte så mycket på dagen som om kvällen och natten. Tur att de är långt borta från oss. Nu har vi kommit till en camping där vi har tagit en vilodag. Jag köpte ett portugisiskt mobilt bredband. Iom att modemet var från ZTE, vilka har bättre standarder för LINUX så var det busenkelt att fixa det. Ingen installation, bara rakt in i datorn så fungerade det. Underbart. Fast datorn lär väl vara utan el så det kommer inte att funka i vilket fall som helst. Men skönt att vi inte behöver leta efter donken numera. Även om vi inte sett någon sådan här i detta moriska land än. Det här med mobilt bredband är en god sak. Nu kan jag med lätthet uppdatera kärnan och mitt övriga system. Det har inte blivit gjort på två månader. Iom att jag är en linuxmänniska så är jag van vid dagliga uppdateringar, det har kliat i fingrarna rätt rejält den senaste tiden. Hoppas nu bara mina 138 Mb uppdateringar funkar fint att hämta ner. Love you Linux!

För att jag inte skall ta mig en sup för mycket och tömma min butelj med cognac från Cognac har jag nu köpt mig en flaska cutty sark. Det funkar. Whiskey har det varit ont om på denna resa. Men kanske portvinet går an bättre. Det är redan skyltat till portvin här, 700 km från Porto.


Passerade 5555.5 km för någon dag sedan. Spännande.


Ett polisiärt möte igen. Det var när vi hade cyklat upp för ett berg och det var kallt, mörkt och jävligt. Vi såg en dålig plats där man kunde tälta. Näst intill en väg. Mörkrets intågande hade satt sina spår, liksom backens serpentiner. Vi bestämde oss för att slå läger. Jag sade något i stil med - ”Kommer det någon skall jag fan skalla dem” och ”det värsta som kan hända är att vi blir deporterade”. För en gångs skull somnade jag lite halvt före M. Jag vaknade av att det lyste utav helvete i mitt tält samtidigt som jag hörde röster utanför. Matilda sade inte ett pip. Hon hade nog med att hålla tyst på Vilsboy. Jag kravlade mig halvt yrvaken ut genom tältduken och blev återigen bländad av polisficklampa. Jag såg bara deras stövlar när de frågade var vi kom ifrån. Jag svarade trött som fan ”suecia”. Det tog mig tre försök att komma på vad det hette i Spanien och kanske här också. De lyste på våra cyklar och undrade nog om vi var dumma i hoet. De förkunnade sedan att det var en synnerligt dålig plats vi valt att campa på. Jag Höll med dem om detta och förklarade att vi hade varit trötta och frusna vid vårt campingbeslut. Jag bad många gånger om ursäkt men de viftade bort det och tyckte nog bara det var kul att tre idioter valt att campa på deras berg. Inga problem alltså. Teori här: Har man väl en fullpackad cykel synlig är det grönt. Det finns ingen man kan lita på mer än en cyklist som är ute och cyklar. BOOM! Sanningens ord.


Är i Porto nu. McDonalds. Lycka för oss alla tre. Snart blir det en flaska för export hem till Sverige.