Europa 2011

Europa 2011

Bilder

Zuup dudes! Bilder hittar ni numera på DENNA LÄNKEN. Detta för att det tar en evinnerlighet att lägga upp bilder här.

Sputnik!

cyklaPosted by Niklas 2011-09-11 15:32

Det faller sig så, helt naturligt. Sittande firar vi wifi/el på finrestaurang. Portugal bjuder storsint och i all sin prakt ödmjukt på god mat och ett väldigt fint bemötande. Engelskan är inga problem, de flesta man stöter på kan lite engelska. Några kan mycket bra engelska. Det underlättar en hel del. Dessutom kostar en bigmac en euro mindre här i detta fantastiska land än i France och Spanien. Drabbning har bara hänt en gång. Vi blev utkastade från McDonalds i Porto då vi suttit där ett gott stycke tid och de hade platsbrist. De skyllde utkastnigen på det att vi hade vargen med oss. Ikke var det så! Tur att vi suttit där så länge att vi var tvugna att dra iväg i vilket fall som.

Vi surrade igår omkring och letade efter plana vägar. Vi kom till en stad när det var mörkt och skulle hitta tältplats. Det blev en, halvt grönvuxen ”avstjälpningsplats” eller liknande. Törnesnåren slingrade sig om vartannat tillsammans med stora fält av nässlor, i sin fulla prakt. Dessutom stod en man och glodde in oss. Vi ignorerade och satte upp våra tält istället. Natten gick bra i alla fall och nu är målet rakt söderut i stort sätt. Skönt.

Saker som förlorats och/eller gått sönder för mig:

*Styrlindan på vänster sida börjar fallera till följd av att cykeln ibland lutas mot diverse väggar.

*Fauteullien har skrapats upp rätt rejält då den också lutas mot allehanda ytor.

*En handduk förlorades i en nedförsbacke häromdagen.

*En låsvajer tappades i Frankrike.

*Styrstångsväskan som redan hade skavanker har havererat totalt. Inget spår av sitt forna jag återfinns där inte.

*Två sporkar har knäckts.

*Ett par hörlurar slutade fungera för någon månad sedan.

*Mitt uppblåsbara liggunderlag har ett osynligt hål i sig.

*Hjälmen har fått sig en mystisk spricka.

*Min kära lädersadel från Brooks har fått sig en del rispor.

Det var nog allt faktiskt. Kanske något mer.

I alla fall, vi körde ju förbi Porto. Eller egentligen körde vi tillslut igenom staden. Jag köpte portvin i en liten butik och hoppas den väl kommer smaka. Vi tog vägarna förbi IKEA då vi hade ärende på Decathlon. Vi hade slut på gas och var i stort behov av ny. De hade givetvis också slut på gas. Trevligt sade vi och drog till IKEA. Där köptes en kudde och sedan blev det saker i shoppen. Lite choklad, svensk öl och en snaps blev det.

Nu innehåller mitt rullande systembolag följande artiklar:

*Cognac från Cognac

*Portvin från Porto

*Snaps från IKEA

*Cutty sark

*Ett ölförråd på två kilo som fylls på efterhand med lokala ölsorter. Just nu Super Bock och Sagres.

I baren min, vilken jag just döpt till Sputnik, mest för att det är kul att säga när man låtit sig smaka, kan man också återfinna tre liter vatten (oftast) och ibland en coca-cola eller två för de som ännu inte fyllt 12. Alcogel finns tillhanda om baren skulle stänga tidigt på grund av nykterhet eller andra oförskämdheter. Snacks i form av choklad, små munkliknande kex, hvilka äro godt chokladöfverdragna med antingen brun eller hvid schokoläääde, och måske någon form av nötter återfinns alltid. Håll utkik i tidtabellen för när spritvelocipeden kommer till just din by! Dryckeskamrat i små åtsittande cykelkläder ingår i priset. Och nej, det är inte Matilda, det är jag... Desto bättre! Gutår!