Europa 2011

Europa 2011

Bilder

Zuup dudes! Bilder hittar ni numera på DENNA LÄNKEN. Detta för att det tar en evinnerlighet att lägga upp bilder här.

Gibraltar

cyklaPosted by Niklas 2011-09-30 16:49Nu så. Nu är vi i Gibraltar. Morerna är utbytta mot engelsktalande morer. Direkt när vi korsade gränsen och kom in på britiskt territorium började det regna. Lite väl typiskt engelskt... Det har inte regnat på flera veckor och nu började det. Det var som tur var bara en intensiv men kort skur.


Vi tog oss in i landet och hittade en bensinmack. Där lånade vi toaletten och fick sedan frukost av föreståndaren. Vår tanke var att åka linbana upp och glo på aporna. Vilse fick inte följa med. Aporna kunde bli rädda eller något sådant. Ja, för Mester Wilse är ju en sådan predator att han skrämmer allt i sin väg... Vi hittade i alla fall till Internet (läs McD) och jag har bokat flygtur till Köpenhamn. den femte oktober 13:20 sätter jag mig i flygmaskinen och avverkar på ca 4 timmar vad som tagit ungefär 120 dagar på cykel. Inget konstigt med det.


Igår och dagen innan dess när vi var på väg mot Tarifa började det blåsa. Det blåste som fan. I Sverige hade det klassats som enormstorm. Det var kraftiga sidovindar och motvindar om vartannat. Det gick inte att cykla då lastbilar som körde förbi lämnade en kort stunds medvind som inte gick ihop med pareringen vi gjorde mot sidovinden. Säkerheten först mina kära, säkerheten först!


Nu skall vi till Manilva för att hämta Matildas poste restante och sedan bär det av mot Marbella och Malaga.


De två senaste nätterna har spenderats under bar himmel, dels för att vi varit nära en väg där det inte gick att sätta upp tälten och dels för att det var ungefär samma sak dagen efter. Fungerade ganska bra då det inte blir lika varmt som i tältet.


Jag behöver inte, enligt Norwegian, som jag skall resa med packa cykeln. Jag kan bara vrida styret och trolla med lite andra saker. De rekommenderar dock att man packar ner cykeln i hårt emballage. Detta skall jag fundera på. Skall försöka hitta en cykelhandlare i närheten av Malaga och ragga till mig en cykelkartong som jag kan använda. Två rullar silvertejp på det och lite skumgummi borde göra susen. Vi är teoretiskt sätt 2.5 dagar från Malaga och flygplatsen ligger före tätorten. Jag hade tänkt att jag skulle komma i närheten av flygplatsen för att där, i god tid före avresan, packa väskor och slänga saker jag inte vill ha med mig hem. Jag hade också tänkt hitta något ställe att duscha på. Det krävs nog minst två till tre, av varandra, oberoende duschtillfällen för att bli lite ren och inte lukta som om man hade varit ute och cyklat i 120 dagar.


Liten notis om McD här i Gibraltar. Det är INTE OKEJ att ta med sig en hund in, vilket vi gör i alla fall, men det är i sin ordning att sitta och smøga inne i restaurangen. Hur tänker man då egentligen?