2010

NorgeCykla

Posted by Niklas 2010-08-02 20:16

dagen började med en väldigt sen frukost. kom iväg efter elva någon gång. först till hällevadsholm och sedan höger vid vägen mot halden. följde röd-gröna vägen ner till riksgränsen där jag köpte en öl och snus. drack upp ölen och snusade snusen. tog lite bilder tid gränsen och sen stack jag in mot halden. kom någon mil och tog p-paus med fika/snus. bestämde mig för att dra hem mot stugan igen.
sagt och gjort. cyklade i motvinden och kom efter många om och men till gränsen igen. cyklade sedan hem till gården. ca 100 km idag. framme 18.30. nu ska jag dra ner till sjön och bada och sedan planera tågtider hem.
tillägg: såg en räv som skyggt drog sig tillbaka till det höga gräset bredvid en liten väg. såg senare, på väg ner till badsjön, en älg som rund och tittade förundrat på mig tills den sprang till skogs igen. när jag sedan cyklade tillbaka igen så stod älgen på samma plats och glodde lika mycket på mig som jag på den. trevligt med vild natur.

gårdagenCykla

Posted by Niklas 2010-07-31 18:41

det började regna. sedan regnade det. från hindås till landvetter hade jag blivit genomblöt. detta höll i sig halva dagen. finns inte på mycket att säga mer än att det var kul cykling. det var lagom temperatur och vägarna var överlag väldigt bra. från landvetter till angered och över angerdesbron efter en korvpaus. det var ganska fräckt. nästan som höga kustenbron. vidare till bohus fästning och kungälv och göteborgs kex. köpte två paket kex varav den ena gick åt under dagen. cyklade till kode och sedan vidare till ljungskile och uddevalla. sedan torp, munkedal och dingle. från uddevalla och fram så var det nästan bara gamla europavägen som ingen körde på som jag cyklade. riktigt bra väg. i håby satte jag på lamporna och fixade lite. sedan den sista milen till stugan. stödet gick sönder igår. som tur var har jag ett extra hemma. storit ändå, måste lägga cykeln ner eller luta den mot något. ser ut som värsta drivaren då. idag har det blivit vila och imorgon ska jag köpa nya bromsklossar för att de jag har nu har blivit helt utslitna av alla backarna jag åkt nedför. det är nästan fästena som sliter ner fälgen nu, inte ok. det blir torp imorgon och fixa nya. sedan blir det nog norge på måndag, det är bara 73 km till halden från stugan, i stort sett påta vägen norr.

dingleCykla

Posted by Niklas 2010-07-31 00:37

nästan tolv timmars cykling. det var kul. regn i kanske sex av de timmarna. backar som bara den, nice. mer imorgon om dagens etapp.

HindåsCykla

Posted by Niklas 2010-07-29 18:10

Gårdagen började med att jag packade ihop allt och träffade då på två killar som cyklat från Barcelona och skulle till Göteborg. Vi snackade lite och sedan var det tillbaka till packningen. Allt fixades och jag begav mig. När jag kom ut på en stor väg så fick jag fingret av en spätta på en motorcykel. Kul liksom att hon bara sitter där bakom en snubbe i flera mil och inte har något att göra så hon måste ge mig fingret för att snubben är kass på att köra. Nåväl.

Vidare mot Varberg som jag kom till och sedan kurs mot Kungsbacka. Det var platt och fina vägar för det mesta men en och annan skitväg passerades också. Jag käkade lunch och laddade mobilen i en kiosk i typ utanför Åsa, har för mig den hette klostergrillen. I Kungsbacka bestämde jag mig för att dra hem till pappa för att det skulle regna nästa dag (läs idag). Alltså vidare mot Mölndal, Landvetter och sedan Hindås. Imorgon skall det bli mot Lilla Edet hoppas jag. Vi får se, det skall ju regna då också så det kommer bli segt att hojja då. Men på lördag bör jag vara i stugan.

Idag har det blivit mycket vila och köpt en kabel till mobilen så jag kan ladda på den med en ny ljudbok här hos pappa. Har redan läst en bok med öronen och skall höra uppföljaren nu, vet inte riktigt om jag föredrar en behaglig kvinnoröst istället för en whiskeyaktig mansröst.

Turen blev alltså.

Olofsbo-Bölse-Morup-Södra Näs-Varberg-Trönninge-Tångaberg-Väröbacka-Åsa-Kungsbacka-Kållered-Mölndal-Helenevik-Mölnlycke-Landvetter-Ryda Hed-Hindås.

FalkenbergCykla

Posted by Niklas 2010-07-27 22:34

Till falkenberg. Det började med att jag väcktes halv sju då ett barn som var lite speciellt hade rymt från sina föräldrarar. Det var full rulle på att hitta barnet. Barnet hittades en halvtimme senare på stranden. Efter barnet började snickare hamra och såga på de nya stugorna som skulle byggas bredvid. Fixade till tält och packning och begav mig mot första målet halmstad. In genom laholm och fixade detaljerad karta över kommunen och sen vidare. Var i halmstad tid tolv. Köpte två korvar med mos på grillen och sedan fick jag ett sms från en åt mina inneboende som mer eller mindre härstammar från halmstad. Hon bjöd på lunch i sin familjs hus tillsammans med den andra inneboenden och hans föräldrar och givetvis sina egna också. Det blev lite snack och en andra lunch och tid typ halv tre begav jag mig igen. Hade siktet på en camping vid ett fågelreservat nära varberg men kom inte så långt. Körde ginstaleden nästan hela tiden. Mötte upp med en kvinna på modern kärringcykel som hade sjukt bra fart. Tog ett tag att komma ifatt henne. Vi hade följe i drygt en mil. Trevligt men jag var helt slut efter hennes tempo. Efter det var det tre kilometer kvar till falkenberg som jag cyklade. In till vad min ena inneboende beskrev som en av rikets bästa cykelaffär. Köpte mig en ny grön cykelkeps då jag inte hittade min vita gamla. Köpte även en extra slang i rätt dimension vilket är start att hitta i Malmö. Cyklade vidare och kom till olofsbo camping. Googlade upp lite alternativ i närheten men kom fram till att jag ville sova här då de bara tog 100 kr för ensamma cyklister. Lagade mat, samma som igår och rätte upp tältet. Drog och badade i havet igen och det visade sig vara solnedgång igen. Gäj. Nu sitter jag på en bänk i köket och skriver detta då jag inte kan få el till tältet vilket jag kunde igår. Dock finns det en stuga i min omedelbara närhet tid tältet som ingen antändes som har ett fungerande uttag jag skall låna lite senare. Imorgon vet jag inte var jag landar. Skall bli spännande. glömde sträcka ut rumpan innan. känns nu och kommer kännas imorgon. det skall också regna i stora delar av landet imorgon. inte trevligt.

skåne ägt 1337Cykla

Posted by Niklas 2010-07-26 23:00

Kontrollerade packningen och begav mig 10.30. Malmö -lomma -bjärred -lödde -tågarp -mörarp -ängelholm -margretetorp -mellbystrand. Här på en camping nu. I tågarp blev det tunnbrödrulle. I margretetorp ville jag sova på gästgiveriet, det kostade 995 kr så det ville jag inte. Cyklade vidare och kom över åsen och in i halland. Framme blev det nudlar, bacon och fiskbullar som tillagades på ett litet primus kök. Gick strålande bra. Måste köpa solskydd imorgon. Blivit rejält brun om armarna idag. Såg solnedgången över havet, Det var vackert...skämt åsido, jag skulle bada i havet och det råkade vara röd himmel och solnedgång. Cyklade till ca 19.45. Röda lacket paus mitt på åsen. Kissade en gång under cyklingen trots fem liter vatten. Blev lite rädd efter typ 17.00 men det gick. träffade en cyklist till i ängelholm, hon kom från typ germanien men hade börjat i Malmö för någon dag sedan. Lyckönskade henne och drog vidare. Hon hade ryggsäck på sig, n00b. Inget övrigt att rapportera.

två dagar kvar. Cykla

Posted by Niklas 2010-07-24 19:21

Klassiker. Två dagar kvar. Kom ihåg att jag skriver mest för mig själv då knappt någon vet att denna resebeskrivning existerar. Noteras bör också att jag kommer skriva på en mobil under färd vilket kan resultera i diverse felskrivna ord, konstiga meningar med mera. Det klagades hej vilt förra året. Sådant uppskattas inte. I alla fall. Förberedelser är i gång. Cykeln är servad med två nya ekrar. Packningen i år kommer vara lätt. Ingen kamera och ingen dator. Inte så många kläder heller. Skönt. Nu är det uppladdning med sup som gäller.