2010

2010

Karta

Förhoppningsvis så kan ni titta på denna länken för att se var jag cyklat. Fast ibland kanske den inte stämmer, för man kanske inte riktigt vet vilka vägar man tagit...

Hästveda-Växjö

CyklaPosted by Niklas Tue, June 16, 2009 23:57:11
Så, nu har jag äntligen kommit till Växjö. Det var ingen kul runda idag kan jag säga. Det hela böarjade efter frukosten som de hade på kollot. Jag var tvungen att lämna Tilda. Hon skulle ju jobba och jag skulle vidare in i småland. Första turen blev till hästveda för vidare transport till Osby. Det var lungan. I Osby blev vindarna lite kalla så jag satte på mig jackan. Sedan tog jag vägen mot Lönsboda... Det var då allt började. jag tog av mig jackan för att jag skulle cykla skogsvägar där det inte blåser så mycket. men tusan ta mig, vilka vägar det finns!! Efter många om och men så stod jag helt plötsligt i mörkehult eller mörkhult och kliade mig i huvudet. Vart tjyvens skulle jag nu?! Efter att jag kollat kartan och eniro.se efer råd cyklade jag vidare mot något annat ställe. jag kom dit och siktade in mig på att komma till Hökön. Fy bövelen vad det var bökigt att ta sig dit! men jag gjorde det i alla fall...

Från Hökön bar vägen till Ekeröd och sedan mot brohult. Strax utanför Virestad fick jag min första punktering. Givetvis. Jag bytte slang till ljudet av en motorsåg 100 meter brevid. Sedan snackade jag med motorsågsoperatören och hans kompis. Det var en åldersskillnad på minst 60 år emellan dem. Vi snackade vägen till Torne. Det tog nog en 20 minuter, men var ganska givande. Jag skulle hålla till höger vid Grönhult för annars skulle jag cykla runt i cirklar, och det vill man ju inte! Sagt och gjot... psssccchhht.... märkte jag och helt plötsligt cyklade jag på bakfälgen. GIVETVIS hade jag fått en pysare till punka... jag orkade inte byta slang en gåång till just då så jag bara pumpade däcket och red vidare. Så höll jag på i kanske två-tre mil, men när jag kom till Torne så orkade jag inte mer. Jag satte mig i en liten avkrok till vägen och bytte slang en gång till. Det var det vekligen värt vill jag lova.

Efter Torne hade jag 27 km kvar till Växjö och de 27 kilometrarna var sjuka i huvudet. Oj vad jag led, hej hoppsan! När det va 16 km kvar så började molnen stacka sig och jag kände på mig att det skulle bli nederbörd. När det va 7 km kvar så åt jag två paket dextrosol som Tilda givit mig, annars hade jag svimmat. 5 km kvar, vattnet är slut sedan en mil, jag stannar och knackar dörr. En man öppnar och är ganska suspekt inställd till mig. Jag får i alla fall mina 0.9 liter vatteno och i stort sett sveper dem. Sedan bär det stapplande iväg till Teleborg. Kom hit vid 18.57, När jag stod vid farbror Anders brevlåda kom de första regndropparna. SJUK TUR att jag hann hit innan regnet!

Här så började kvällen med en öl och sedan dusch, var ganska skitig efter två däckbyte och 10 mils skogsväg. Grillning efter det och sedan lite snaps och mer öl. Nu ligger jag i sängen och skall snart sova. Jag skall ta en vilodag redan imorgon för att gå med hjulet till en verkstad, det kärvar som tusan, inte bara slangen som inte vill som jag verkar det som. Skall även hälsa på farmor och farfars grav och plantera lite blommor inför midsommar med Anders och faster Lucy. Kanske också skall träffa Marias kille här i Växjö. Dagens kyrka är Virestads kyrka som jag tyvärr var för trött och för i koma för att ta en bild på.


Sträcka: 118.54 km
Effektiv cykeltid: 5 timmar 51 minuter 35 sekunder
Med. hast: 20.63 km/h
Max hast: 45.1 km/h
Tot. sträcka: 239.07 km

Att tilläggas är att dagens tur var sjukt mycket hårdare än gårdagens tur. (bara en fikapaus...)Här kommer en samling mobilbilder. Den första bilden är på brudgummestenen, sedan en bild på att jag passerade skogen... och sist men inte minst en bild på fika som jag åt första dagen. Och andra dagen för den delen.