2010

2010

Karta

Förhoppningsvis så kan ni titta på denna länken för att se var jag cyklat. Fast ibland kanske den inte stämmer, för man kanske inte riktigt vet vilka vägar man tagit...

Vänersborg-Säffle

CyklaPosted by Niklas Mon, June 22, 2009 20:47:15

Jag vaknade strax innan 8och började göra mig iordning. Hade googlat lite på vilken väg som var bäst att ta ner till karlstad. Såg att det var E-45:an.Medan jag stod och fyllde på vatten till turen så kom det fram en äldre tysk man och började snacka med mig. Han undrade vart jag skulle och jag sade att jag hade sikte på Karlstad, även om jag visste att jag inte skulle palla m ig dit, ddet var runt 200 km eller så.


Jag tänkte först ta lite småvägar för att det var mitträcke på den sträckan av E-45:an som jag hade i starten. Cyklade och cyklade. Men föst hade jag givetvis smort in mig med solskyddsmedel! Följde dalslandsleden och sverigeleden och passerade mången kyrka där jag passade på att fylla på vatten, vätskade rätt rejält nu när det var s varmt ute. Solen sken konstant.


I Grinstad köpte jag kanelbullar och en mjölkdryck av något slag som jag tog till lunch. Sedan kom jag fram till samhället Järn där jag svängde av till Mellerud. Kom dit och avvek sedan från lederna. Härifrån tog jag E-45:an efter att jag talat med en dam. Hon sa att det var 70/90-väg och att det inte fanns mitträcke förrän Åmål-Säffle. Körde på vägen som bara den! Det var i början ganska trångt men det lättade betydligt när det visade sig att de höll på att bygga om vägen. Jag fick till en början ca 1 meter för mig själv på höger väggren.


När jag kommit till en bro där jag tog det lite långsamt ser jag två personer som går på den. Det är camping-tysken och hans fru! Vi snackar lite och han blir vad jag tror är impad. Det var kul. Vi tog farväl och jag körde vidare. Efter ett tag så var jag tvungen att köra över på motgående väggren för att min egen tog slut. Men det gjorde inget. Byggarna hade spärrat av 1.5 meter på vänster väggren där det bara stod någon enstak grävmaskin som hejade på mig. Det var rätt så skönt.


Efter tusen miljoner kilometer så kom jag in till Åmål. Fin stad, mycket trevligt verkade det. Iom att klockan var strax efter 15 så bestämde jag mig för att ta mig vidare till Säffle och Duse udde camping. Sagt och gjort. Kunde ju inte ta E-45:an för det var mitträcke där. Så jag fick ta vad ortsborna kallade ”gamla ååmålsvägen” till Säffle. Iom att stora vägen var 16 km lång trodde jag att denna vägen skulle vara runt 20 kanske. MEN ACK så fel! Den var ju bara runt 31 km lång... Här fick jag totalstopp och kände att nej banne mig, nu får det räcka. Käkade ett paket dextrosol och lite bulle från campingen i morse och kämpade vidare.


Kom fram till Säffle och körde direkt in till Coop där jag köpte två 2.8%, godis och fyra billys pan pizza. Vidare till Duse camping som låg 6 km bort. Nu sitter jag här, har duschat, satt upp tältet och fixat och käkat mina 2000 kalorier. Imorgon skall jag ta det lugnt. Runt 80-100 km max. Måste vila lite. Blev lite längre idag. De sista milen efter 100 km känns faktiskt. Nästan alltid.

Nu till det viktiga. Statsen:::::


Sträcka: 136.34 km
Effektiv cykeltid: 6 timmar 21 minuter 46 sekunder
Med. Hast: 21.63 km/h
Max hast: 52.4 km/h (om jag inte mött en fet lastbil hade jag lätt klarat 55!!!)
Tot. sträcka: 673 km


Glömde ju säga att jag änligen passerade värmlandsgränsen!! Så, efter fyra år så sitter man här och blir uppäten av mygg och annat djävulskap. Riktigt trevligt!


Väl mött!