2010

2010

Karta

Förhoppningsvis så kan ni titta på denna länken för att se var jag cyklat. Fast ibland kanske den inte stämmer, för man kanske inte riktigt vet vilka vägar man tagit...

Växjö-Vaggeryd

CyklaPosted by Niklas Thu, June 18, 2009 20:03:02
Igår höll jag vilodag som det sades innan. Idag gick jag upp vid 0800 tiden och packade ner allt i väskorna och käkade frukost med Lucy och Anders innan jag begav mig 3 minuer övver 9. ca 0905 så började det givetvis att hällregna. Jag hade sandalerna, som jag är mycket nöjd med och jackan och regnbyxorna på mig. So far so good liksom. Hittade vägen till Öjaby som jag skulle, svängde av någonstans och kom till Härlöv som planerat. Från Härlöv var det raka spåret till Moheda där jag frågade två damer om vägråd. De var inte så familjära som jag hoppats med området så de hämtade två herrar som visade och gav mig råd om vägen.

De två herrarna kom fram till att den vägen jag hade sniglat in på kartan var en dålig väg så de visade mig en annan som var mycket bättre enligt dem. Bock och tack sen stack jag deras väg. Den var ganska bra faktiskt. Hade himlen inte kissat ner på mig som den gjorde så skulle jag varit himlans nöjd. Men men, ack och ve. Efter kanske 25 km kom jag till Ohs, på min karta som jag fick av syster Karin för mången år sedan så står det Os. Kikade lite på deras kyrka och stack sedan vidare. Nej förresten, jag tog första fikan i Ohs också. kanelsnäckor, banan och Gimsöy energidryck. Vattnet porlar fortfarande. klockan 12.44 ser jag en bit blå himmel för första gången på dagen. Det varar i ungefär 10 minuter. Mer regn... (Jag vet inte om jag var i Ohs klockan 12.44, tror jag var en bit innan då.)

Vidare på vägen mot Nydala där jag spanade in Nydala klostergård. Den var fin, cisternermunkar eller vad det heter. Det finns nog inga där nu, såg inga i alla fall. Vidare till Hagshult, cyklade 5 minuer på den vägen när jag upptäckte på kartan aatt en annan väg såg bättre ut, cyklade tillbaka och svängde in på den. Efter någon minut såg jag att den ledde till en grusväg. Svordom tänkte jag samtidigt som regnet tilltog. In på en brädgård och frågade om den var belagd längre fram, givetvis inte. Fick rådet att ta den vägen jag cyklat på från början. Gjorde det och kom efter många om och men fram till Hashult. Kikade in på kyrkogården och fyllde på vattenflaskorna där. PANG TJOFF! Regnet avtar och slutar helt. SKÖNSTÖN! Får uppleva lite sol också på väg till Tofteryd. Och sedan till slut till Vaggeryd där jag är nu.

Väl i Vaggeryd så skulle jag till ett ställe som heterBondstorp till ett billigt vandrarhem där. Men nej nej, de svarar inte. Ringer Tilda och får lite andra nummer till andra campingar och vandrarhem. Antingen ligger de på vägar jag redan cyklat, typ 1-2 mil tillbaka eller så är det fel nummer på deras hemsidor eller så finns inte numret längre...

Tar mig till Hjortsjöns camping och här ligger jag nu i tältet. Jag hoppas innerligt att det inte kommer regna inatt eller på morgonen. Det hade varit så sjukt tråkigt. Förövrigt kan tilläggas att jag börjar tycka det är sjukt tråkigt nu. Dessutom känner jag mig lite krasslig i huvudet. Är krassligheten värre imorgon får jag se hur jag gör. Vänern känns inte alls lockande. Skam den som inte ger sig när han väl borde heter det väl, eller?

Idag har jag annars fördrivit tiden med att räkna regndroppar som fallit från min kepsskärm, efter 50 droppar på några minuter slutade jag och brjade räkna fåglar på en åker jag cyklade förbi, det var 14 stycken. Två tranor tror jag att jag såg också, fast det kan lika gärna ha varit två hägrar. De såg i alla fall kära ut. Fyra stycken rådjur/hjortar (näää, jag vet inte skillnaden och orkar inte googla det just nu...) såg jag också. Körde även om en timmerlastare eller vad man nu kallar dem i en uppförsbacke, låg bakom honom några minuter, men det blev tråkigt för han körde bara i 11.5 km/h. Har annars vinkat förbaskat mycket till olika personer i både bilar och traktorer och folk som varit i trädgården. Traktorförare är vläldigt glada i att vinka harb jag märkt. Nej, nu känner jag att jag måste vila. Här följer statestiken för dagens cykling.


Sträcka: 121.50 km
Effektiv cykeltid: 5 timmar 44 minuter 59 sekunder
Med. hast: 21.42 km/h
Max hast: 49.5 km/h
Tot. sträcka: 360.58 km


Den första bilden är utsikten från tältet för en timmes sedan kanske. Den andra är en bild på Hagshults kyrka tror jag det var. Och den tredje och sista är på Nydala klostergåård. Klosterträdgården går att skymta nere till höger i bilden, precis brevid borden och stolarna som munkarna antagligen fikar vid när det är fint väder. Ahh! kom precis på en annan sak jag skulle skriva ju, jag cyklade förbi en väg som hette helveteshålsvägen idag, det var lite skoj. Annars så skriker mina "husvagnsgrannar" på varandra just nu.

Har kollat uppdaterad väderprognos nu, de verkar om det skall regna här mellan 22.00-20.00. Vet inte riktigt om jag pallar med det just nu... Det kan bli Jönköping sen hem...

Har kollat lite till nu, det vekar som om det skall regna fram till på söndag i mitt tilltänkta spår, det orkar jag verkligen inte med!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bodil Sun, June 21, 2009 12:07:53

Nu när jag äntligen letat upp din blogg har du inte skrivit på tre dar, så man undrar ju om regnet trots allt blev övermäktigt. Men du långskular kanske bara under nån gran där du utväxlar reseskrönor med Tomtebobarnen... Om en månad, 22 juli, får vi ses på P-hustaket vid Lidl på S Förstadsgatan! Malmö sommarscen gör en hyllning till cykeln och visar bla en film om fixed gears... Men vi ses förhoppningsvis innan dess. Min lååånga semester börjar i morgon! Sköt om dej - och du, cykla inte omkull. Kraaam!