2010

2010

Karta

Förhoppningsvis så kan ni titta på denna länken för att se var jag cyklat. Fast ibland kanske den inte stämmer, för man kanske inte riktigt vet vilka vägar man tagit...

Hindås-Vänersborg

CyklaPosted by Niklas Sun, June 21, 2009 21:35:31
Igår körde vi upp till Hindås så då blev det ingen cykling utan en skön vilodag.

Idag däremot blev deet cykling för hela slanten. Kom igång lite senare än brukligt vid 11 tiden. Körde på väg 180 som var riktigt fin faktiskt. En stor och bred väggren som man kunde cykla på. Den var säkert 1.5 meter bred. Himla fin. Kom till Alingsås och sedan vidare till väg 190 mot Trollhättan. Väg 190 hade en väggren som varierade mellan 30-50 cm. Det var mindre kul. Den var dock inte speciellt kraftigt trafikerad.

Givetvis kom reget idag också. Jag hivade på mig kläderna och cyklade vidare. När jag kom strax inpå Sollebrunn var det dags för lunch. Det blev en macka och en frukostbulle med smålänsk lökkorv på från frukosten i morse. I Sollebrunn fanns också en gammal Shell mack frn 550-talet som var ganska fin. Pappa tipsade om den. Annars så blev jag konfundersam över vilken väg jag skulle ta till Trollhättan. Små vägar, eller väg 42. Det blev 42.an efter att jag frågat en dam om dess beskaffenhet. Det skulle vara mycket 70-sträckor, utan mitträcke och raka vägen. Sagt och gjort, cyklade cyklade cyklade. Kom efter mycket nötning fram till Trollhättan.

Det hade börjat regna så jag skippade att titta så mycket på staden. Raggarna och de andra folket i den staden sa mig att det inte var mycket att se. De flesta såg elaka ut. Alla utann tjejen på preem som var så snäll och hjälpte mig hitta vägen mot Vänersborg. Cyklade hennes givna väg och kom fram till slut. Cyklade till ursands camping tror ja det heter, ca 3 km norr om stan. Sitter här nu och surfar på deras nät. De har en netgear.

Vänersborg verkade vara en riktigt trevlig stad, mycket fin. Jag hoppas numera på en riktigt fin vecka med bara minimalt med regn.

har förövrigt cyklat förbi två kyrkoruiner idag. Vid den första, lagmansereds kyrkoruin så fanns det ett utehus som jag besökte. Trevligt att de tänker på kringresande. Nu håller knotten på att äta upp mig. Bilder från idag kommer imorgon eller senare.

Sträcka: 122.05 km
Effektiv cykeltid: 5 timmar 53 minuter 31 sekunder
Med. hast: 20.97 km/h
Max hast: 48.7km/h
Tot. sträcka: 536 km

Idag är dagen då solen är uppe som längst. Skall läsa lite i min bok nu tror jag bestämt!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.